Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Säkra betalningar med

           

Om oss Blogg Kundtjänst

(Erbjudanden kan ej kombineras med övriga avtal eller rabatter)

FRAKTFRITT INOM SVERIGE ÖVER 599KR!

SVENSKA KONSTNÄRER

POSTERS FRÅN SVENSKA KONSTNÄRER

Vi presenterar Gunilla Mann och hennes färgglada posters. Gunilla Mann är född i Göteborg och växte upp i Majorna och Masthugget: Sin skolning fick hon vid Slöjdföreningen på 60-talet och vid Börge Hovedskous Målarskola . Sedan många år verkar Gunilla både på det fagra Österlen och på det livliga Söder i Stockholm.

Gunillas målningar har kallats både koloristiska mästerverk och folklivsskildringar. Hon är berömd för sin naivistisk stil med en enorm detaljrikedom och stor färgskala.

Här har vi också representerat Hilma af Klint, som spelar i en helt annan liga. Född 1862 på en herrgård utanför Stockholm började hon tidigt visa sin skicklighet som konstnärinna. Hon fick sedan sin utbilning på Tekniska Skolan och sedemera på Konstakademin, mer känd senare under namnet Konstfack i Stockholm. Hilma blev snart en banbrytare inom den abstrakta konsten åtskilliga år innan Kandinskys genombrott 1911.

Vid sin tragiska bortgång i en dramatisk bilolycka 1944 efterlämnade hon 1300 abstrakta konstverk nästan alla i eget ägo.

Hon menade att tiden inte var mogen för att rätt uppfatta och ta till sig hennes nya syn på konsten.

Inte förrän 40 år efter sin död har man börjat visa hennes verk på utställningar och snabbt har hennes popularitet vuxit.

Sedan har vi några verk av Eloise, en ung konstnärsbegåvning från Malmö och Maja Lindberg från Lomma.

Produkter
Handla
Information
Svenska English